Skip to main content

Grooming Seminar Poedels

20 maart 2016
Vroeg in de ochtend vertrokken naar het dogcentre in Kerkwijk. Daar vond het grooming seminar met Charlotte Sandell plaats. Charlotte Sandell is voor de EGCN eerder in Nederland geweest. Dit was een zeer geslaagde dag, vandaar dat ik besloten heb haar nog eens uit te nodigen.

De opzet was als volgt: 
De dag startte met een korte introductie van Charlotte. Ze heeft inzage gegeven in de producten die ze gebruikt om de vachten zo optimaal mogelijk te verzorgen. Vervolgens heeft ze iets verteld over het fokken van poedels en het voorbrengen op tentoonstellingen. 
Daarna heeft ze een grote poedel showklaar gemaakt. Dit betekent dat ze de puntjes op de i heeft gezet en heeft laten zien hoe je een topknot zet.

Na de demo mochten de mensen zelf aan het werk. Natuurlijk kwamen we tijd te kort. Er is hard gewerkt. En Charlotte heeft haar best gedaan om iedereen de aandacht te geven die nodig was.

In de middag is er een ronde showhandling gegeven met Tips en Tricks. Iedereen heeft daar tips gekregen hoe hij / zij het beste uit de hond kan halen in de showring.

Helaas was de dag weer te kort. Om 17 uur moest Charlotte weer naar Schiphol om haar vlucht niet te missen. Al met al weer een geslaagde en leerzame dag. Wie weet, als er voldoende interesse is, weer voor herhaling vatbaar.

Marieke van Veluw